I Jessicas Värld

05.00

Kategori: Allmänt

Max verkar ha fastnat rejält för tiden 05.00 då det fortfarande är den tiden han väljer att stiga upp. Okej, okej ibland sover han till strax före 06.00. Han har börjat bli mer tålmodig med att sitta still i knät. Tidigare blev han rastlös efter någon minut och ville då upp och bli buren eller bli road på golvet eller i babysittern. Han har även börjat kunna roa sig själv lite mer än tidigare. Vad gäller humöret vid hunger så är det fortfarande samma lika. Vilket humör lillkillen har!! Det måste vara farbrors arvet från Matte:). Det kommer då definitivt inte från pappa Anders, farbror Staffan, morfar, mormor eller farmor. Inte från mig heller, då jag var väldigt lugn som liten.

Tidigare under veckan var vi hem till Rosa,min tidigare och kommande arbetskamrat=)...(Känns alldeles utmärkt bra) Där fick jag mitt nya schema inför sommaren. Jag är så glad så glad då det passar vår nuvarande familje situation väldigt bra. Kvällarna på Ankar är bara till 19.15 eller 20.15, vilket betyder att jag hinner hem innan Anders börjar sina nattpass. Helgerna är bra som så, att när jag jobbar så är han ledig och vice versa. Vi slipper alltså fixa barnvakt 11-13 timmar lördagar och söndagar. Visserligen får vi bara en ledig helg tillsammans var 5:e vecka och det kan vara lite trist, men nu är det Max som går i första hand och jag kommer nog att hinna se Anders mycket ändå:).

Vidare vet jag inte vad dagen har att komma med. Handla måste vi. Max kommer att vilja gå ut på promenad, jag känner mig mindre sugen på det eftersom jag fortfarande har så ont i knäna/benen. Började äta pronaxen för snart en vecka sen. Det funkar inte speciellt bra. Smärtan minskar under korta stunder, för att sedan komma tillbaka igen:(. Jag ska ge det ett par dagar till och se vad som händer. Den 3 april har jag ett läkarbesök inbokat. Jag hoppas jag blivit bättre tills dess.

God morgon!

Kategori: Allmänt

Idag blev det uppstigning 05.30, tack och lov är det av en trevlig anledning man kliver upp. Att mötas av ett stort babyleende gör att tiden nästan känns överkomlig. Gårdagen blev en trevlig dag med mycket rännande. Klckan 09.00 kom Mats och Elsa hit. Kaffe intogs, för att sen åka vidare till Jimmy,Camilla och Liam där ännu mer kaffe intogs. Dom har som sagt flyttat i hus och jag måste erkänna att man blir lite avundsjuk:) Fint var det också! När tiden var gjord hos Berglunds blev det hamburger lunch på Vischan i Lillpite och ännu mer kaffe! Efter denna utsökt goda lunch, godaste hamburgermålen i hela Piteå kommun dessutom kördes bilen hem till Mats, Sua, Olivia och Elsa i Roknäs. Kaffe igen!!! Som om det inte var nog med kaffe så blev det ÄNNU mer hemma hos Maxs morfar/ Min far Jan-Erik. Hur många gånger tro ni jag gick på toa efter detta? Hur många gånger som helst:)

Vidare ringde jag på Cederkliniken idag och fick läkartid först 3 april. Dom är tydligen så fruktansvärt uppbokade. Via telefon ordinerade dom en kur pronaxen fram till läkarbesöket. Blir det ännu värre med mina knän får jag boka en akut tid. Jag ska ge det en chans att äta pronaxen, för precis som jag själv tror så har jag någon inflammantion i knäna. Hade jag gått på ceder idag hade jag säkert blivit ordinerad pronaxen, avvakta och komma tillbaka. Så det är nog inte helt dumt att först prova pronaxen ordinerat via telefon, för att sedan följa upp det på ett läkarbesök, om det inte blivit bättre. Just idag känns det inte bra och snart måste jag väl stå och kissa på grund av att det värker så mycket när jag ska sätta mig ner och ställa mig upp från toastolen=). Nära..till den nivån ska vi väl inte beöva komma hoppas jag...he he he.

Idag önskar jag mig att Max inte är sugen på sin promenad, men det blir nog knappast aktuellt. Vi blir båda två ganska rastlösa av att sitta inne själva en hel dag. Näpp dags att gå...nu vaknar myskillen våra från sin power nap. Vi hörs!

Halloj

Kategori: Allmänt

I går 19 mars fick Max sin första smakportion. Gröt serverades. Det blev en mycket skum upplevelse. Ögonen blev stora som tefat och det mesta av gröten pressades ut ur munnen igen. Idag gick det betydligt bättre:). I morse blev det uppstigning 06.00....sovmorgon kan man säga. Den lilla krabaten har på sista tiden kommit på att man kan stiga upp redan 05.00. I och för sig somnar han mellan 19.00-20.00 och sover, som regel hela natten. Ibland äter han 1 mål för att sen somna om omgående. Idag ska vi alla tre åka och hälsa på Jimmy, Camilla och Liam i deras nya hus. Ska bli kul. Eventuellt följer Mats och barnen också med.

Förutom det så har jag två knän som är alldeles åt skogen. Dom är svullna och bubbliga. Att böja sig upp och ner gör så fruktansvärt om att jag snart inte klarar av det.Får jag inte en tid på cederkliniken i veckan vete fan vad jag ska göra. Tror seriöst att jag måste våldgästa akuten. Gissningsvis så har jag säkert någon inflamantion i dom alt dom garanterat måste vara full i vätska. Att gå så här en vecka till kommer aldrig att gå.

Jag kan också berätta något som är det mest glädjande beskedet efter det att Max kom. Jag har fått ett nytt jobb, på en annan gruppbostad. From 18 juni är jag anställd på Ankargrund! Känns underbart att pröva något nytt och framförallt är det väldigt nödvändigt! Jag längtar att få börja jobba och ska vara där hela sommaren, för att sedan gå tillbaka på föräldraledighet ett tag:). Jag kommer nog dock  att sakna flertalet av mina arbetskamrater på mitt tidigare jobb litegrann....all heder åt dem:)

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt