I Jessicas Värld

Tisdags tänk

Kategori: Allmänt

Nu går det framåt i rasande fart. Max har börjat ställa sig upp mot möbler och liknade. Har även börjat försöka klättra upp på lite lägre saker. I sängen klarar han tom av att gå i sidled då han håller i sig i sängkanten. Det lär bli en jobbig sommar för hans mor och far:). Snabb som rackarn är han också. Kryper över golven med blixtfart om han så vill. Jag har egentligen ingen större aning om när bebisar brukar börja göra vad än...men är inte 6,5 månader ganska tidigt för ovanstående ting ändå?

På fredag blir det avtackning med jobbet. Afterwork på sjöbodan. Det ska bli riktigt trevligt! Känns ändå lite konstigt att lämna dom efter de ca 7 år jag varit vikarie samt fast anställd där. Men som sagt...nu går jag vidare mot nya spännande mål. Det känns som om det kommer att bli en trevlig jobb sommar:).

För övrigt har helgen som var och början på denna vecka varit väldigt slappa. Vi har inte fått något vettigt gjort utan bara varit slöa och lata. Framemot helgen hoppas jag på ändring. På lördag ska vi till fam Berglund ala Jimmy/Camilla/Liam och grilla. Om inte allt för lång tid har Max blivit så stor att han kan börja leka med Liam. Kul! Vem vet...dom kanske kommer att ta sin första fylla ihop när dom blir äldre? Nej nej inte det, min son kommer inte dricka sprit förrän han är 18 år=)...precis som sin mor! Att följa sin fars tidiga fylle eskapader kommer inte på fråga:).

Nu sova och i morrn ringa sjukgymnasten på Ceder. Mina knän är långt ifrån okej. Jag blir så less!

God natt alla stora och små!

guldkant

Kategori: Allmänt

I dag medan Anders sov efter nattjobb och Max hängde hos mormor gjorde jag något som, i många fall är underskattat. Jag gick på fik själv.....Ekbergs konditori såklart. Det kan vara fruktansvärt mysigt och jag har faktiskt gjort det flertalet gånger. Extra mysigt var det idag eftersom det var mulet och regningt ute, vilket förhöjer mysfaktorn ännu mer. Viktigt då man gör detta är

1) Att man verkligen ska unna sig att äta det man vill. Kanske både mat och fika samt kaffe med både påtår och tom tretår.

2) Ha gott om tid och tro dig sitta ett bra tag

Ibland är det enkla i vardagen också det bästa. Det behövs inte så komplicerade ting för att sätta en guld kant på dagen.

För er som undrar så åt jag en sallads tallrik. Det var alldeles lämpligt och väldigt gott.



För er som inte gkort det. Gör det!! Fika tillsammans med andra hinner ni. Egentid är viktigt!!

Krypande son

Kategori: Allmänt

Mer och mer händer för varje dag. Max är 6,5 månader och har nu börjat krypa för fullt samt ställa sig upp på knä mot möbler. Hjälper man honom att ställa sig upp mot en sängram el dyl så står han och håller i sig helt själv. Små tendenser till att ställa sig upp utan hjälpmedel finns också, om men jag tror det är ett bra tag kvar tills han kan det...eller?=) (se bild)

På väg upp
På väg upp...se upp!!


Tjenare!

För övrigt är det inte så länge kvar förrän jag börjar jobba (om men bara över sommaren) och Anders går på pappaledighet tom 15 augusti. Det känns bra och framförallt nyttigt för oss alla tre.

Vad ska man äta idag då? Den vanliga frågan. Det blir något med köttfärs, men vad? Suck...Anders blir väl galen om jag föreslår tacos igen:). Jag kan äta det hur ofta som helst. Det är så gott!!! Kanske skulle man göra min supergoda tacogratäng med fläskfile el kycklingfile. Vad tror ni om denna godsak?


Kanske något?

Nu blir det rusa och sköja ur min hårinpackning. Sen en veva till mormor då Max vaknat.

Torsdag

Kategori: Allmänt

Vad göra en pissdåligt väderdag som denna? Vid lunch tiden blir det fika med Erica och Hanna och barnen. I alla fall Filip. Harry har ju blivit stora killen och börjat på dagis. Max mår bra och allt går i rasande fart. Han är nu 6 månader och 9 dagar. För ett par dagar sen har han börjat anamma "sätta sig själv upp" tekniken. Det är nu inga problem och han gör det utan besvär. Han är också ganska stark i benen och kan nu stå upp själv i sängen, om men han måste hålla fast sig i sängramen. Krypningen är också på G. Han står på alla fyra och gungar upp och ner. Dock utan att ta sig fram så långt ännu. Detta kommer att bli en kille med spring i benen. För övrigt är han också väldgt snäll och till största del en väldigt nöjd kille. Han blir bättre och bättre på att roa sig själv kortare stunder. Speciellt på morgonen då han ligger som nitad framför bollibompa. "Max och Ruby" och "Pim och Pom" och allt vad det heter.

I går var jag på Taco fiesta hemma hos Marina, tillsammans med Rosa, Eva och Monika. Som vanligt så la vi lite pengar till våran spel kassa. Denna gång blir det trav. "Plötsligt händer det" händer knappast denna gången heller! VARFÖR? Hmm kanske för att det är en promilles chans att vinna något större. Men gör ett undantag för bövulen. Det är vi värda:). Ibland brukar jag fundera på vad det första jag skulle göra om jag vann riktigt mycket pengar ( vi snackar minst 10 mille). Förut låg resa högst. Detta har flyttats ner på listan eftersom vi har Max nu och att resa med en sån liten känns inte aktuellt. Inte lämna bort honom någon längre tid heller. Mammas och Pappas lillkille. Skulle jag ta tjänstledigt från jobbet? Troligtvis...eller så jobba en låg procent:). Köpa helt nya möbler...absolut! Jag skulle gå loss i möbel affärerna. Kläder? Javist! Max skulle få Piteås största garderob. Köpa ny bil intresserar mig inte så mycket, så den får vara kvar. I alla fall om jag får bestämma. Dags att sluta drömma och börja vakna. Magen skriker efter något ätbart.