I Jessicas Värld

.....

Kategori: Allmänt

Fredag och helg!! Lustigt, jag är ju hemma varje dag, men det är ändå nåt visst med helgen. Man är "ledig ledig" på något sätt. Vi har inte så mycket planerat som det verkar nu. Så skönt!

Pratade med Diana idag om den så kallade 20-års återföreningen sedan vi gick ut grundskolan. Det annordnas en fest med mat och sånt på stadshotellet 5 maj. Man anmäler sig och sitter klassvis. Jag har bestämt mig för att inte gå och hur som helst har min son tuggat sönder inbjudningskortet/inbetalningskortet samt som pricken övet allt spytt ner det. Vi hade en sådan här träff då det var 10 år sedan vi gick ut. Vi var hos mig föte och det var verkligen jättetrevligt. Denna gång står jag dock över, kanske blir det ett 30 års jubileum som jag kan gå på istället när den tiden är inne. Dock kanske man bör göra ett krogbesök snart.Det är över 1,5 år sen sist:).Men faktiskt så saknar jag det inte alls. Bättre gå ut och äta och sedan ta sällskapet och gå hem och fortsätta trevligheterna där.
Igår klev Max upp 04.36!! Det är alldeles okristligt hemskt tidigt. Men vad göra? Jag stoppade tillbaka tutten och sa försigtigt..."Såja, nu ska vi sova ett tag till Max, så skönt va?Det är fortfarande för tidigt att kliva upp". HA!!! Vem försöker jag lura egentligen?Ungskräp!!=). Idag sov han till 06.00 vilket är helt okej. Tänk att man trodde aldrig man skulle tycka man fått sovmorgon när man fått sova till 07.30. Nåja vi ska i alla fall vara underbart glada då han hitintills vid 5,5 månaders ålder aldrig haft en vaknatt då han krånglat och inte sovit. Vaknat för 1 mål mat gör han ibland, men somnar genast omgående efter intaget.
Tjipp!!

Har ni?

Kategori: Allmänt

Har ni lagat biffarna från receptet jag lade in här på bloggen? Inte? Gör det då för bövulen!!! MEN!!!!!! Använd SALLEGIO SALAMI och ingen annan salami....det är JÄTTEVIKTIGT!!!

1 och 45

Kategori: Allmänt

I går var det ett fantastiskt promenadväder ute. Påkopplad med MP3`n och ljudboken Pepparkaks huset av Karin Gerhardsson tog jag och Max en promenad på 1 timme och 45 minuter. Jag kunde helt enkelt inte sluta gå. Det var så underbart ute och boken så spännande. Max tyckte promenaden var rolig i drygt en timme, sen ville han upp.Denna gång fick han ge med sig. Att bära honom samt skjuta en barnvagn från durrnäs till kolmilavägen var på långa vägar inte aktuellt. Nog för att jag är stark men...=). När vi kom hem blev det mat och bebis lek samt lite fotbolls tittande då Hammarby spelade mot Umeå. Anders, Stefan och Staffan var där "live". Dock såg jag dom inte i tv rutan som jag gjorde förra helgen då dom var i Stockholm.

Jag har suttit och kikat lite på lägenheter/hus på Kanarieöarna. Ska vi flytta? Nej!!! Inte nu, men drömmen om att kunna göra det i framtiden finns där lite grann. Om inte annat får man väl vänta till pensioneringen. Jag skulle inte sakna vädret i Sverige mellan oktober-april det minsta lilla. Tur att Anders inte ser någon tjusning i att åka till fjällen. Någon skoter i hushållet kommer aldrig på långa vägar att bli aktuellt någonsin. När snön här äntligen börjat tina bort så åker många till ännu mer snö!!!! Skumt=). Nä vad är väl en stuga i fjällen motför en lägenhet/hus i Spanien?

Nu är jag hungrig, men jag ids inte göra mig en macka...jag är så lat! Kaffe får det bli!

Sagolika biffar!

Kategori: Allmänt

Kastar in ett recept på fantastiskt goda biffar. VIKTIGT är att ni använder SALLEGIO SALAMI annars blir det långt ifrån desamma. I Piteå finns denna salami att köpa i Charken på Coop.


Köttfärsbiffar med sallegio salami!

500g nötfärs
1 ägg
1 dl ströbröd
1 1/2 dl vatten
1 hg sallegio salami
1 kruka färsk hackad basilika
1/2-1 st äpple som rivs grovt på rivjärn (behåll skalet på)
1 1/2 dl strimlade marinerade soltorkade tomater
1 msk av "oljan" till de soltorkade tomaterna.
1 1/2 tsk sambael olek
1/2 dl grädde
2 vitlöksklyftor
smör till stekning
salt ( gärna flingsalt med "rök smak")

Lägg ströbrödet i en bunke. Tillsätt vatten och låt svälla.
Hacka under tiden sallegio salami, basilika. Strimla tomaterna och grovriv äpplet.
Lägg allt detta i ströbröds blandningen. Lägg dit köttfärsen, sambael olek, pressad vitlök, oljan av de soltorkade tomaterna, ägg, grädde, salt (röksalt)eller vanligt salt.
Smaka av om det behövs kryddas på något mer. Forma till biffar och stek i smör. OBS! Stek ej för länge så att de blir för torra

Gott att servera Pilaffris eller Potatisgratäng till.

Fredag

Kategori: Allmänt

God morgon! Uppstigning 06.00 känns helt okej. I går sov Max till 08.15! Skön morgon men desto mindre skön förmiddag. Ingenting var bra och han vägrade sova och slocknade första gången kl 15.00. Då har han i vanliga fall redan hunnit med två stycken sovningar. Idag hoppas vi inte på en sådan dag. Just nu ligger han framför Bollibompa. Tänk att det kan vara så intressant för en 5 månaders kille. Han blir helt fokuserad på och Bollibompa introt är fruktansvärt trevligt tycker...tydligen. Han har även börjat hasa sig runt runt och åla/trycka sig bakåt. Med en väldig fart! Att åla sig framåt är ännu inte lika lätt. Nåja det kommer snart det med. Han ställer sig även upp på alla fyra och gungar upp och ner, men där tar det stopp:) Idag är det fredag och det betyder Lets Dance!! Ett riktigt underhållande program på en slappar fredag kväll.

I morgon blir det fika på röda lyktan tillsamman med Linda, Farmor/Svärmor och Mormor/Mamma. Tre stycken som man inte behöver vara orolig för att dom inte vill att Max ska vara med:). Dom kommer typ att slåss om honom och jag kommer garanterat att få äta min mat i lugn och ro:). Jag tror det blir det vanliga. Det vill säga en Club Sandwich. Det är så gott! Anders jobbar i helgen så jag och Max blir ensamma i helgen också. Vad som händer lördag kväll är ännu oplanerat.

Avslutar detta inlägg med en underbart fin bild som togs av Daniel Stampe Sandberg för ett par dagar sen. Det är stor skillnad på kamera och kamera om man säger så. Trevlig helg gott folk!!

P.S Fredag den 13 idag....ta det lugnt!






vårväder

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en underbar dag med strålande solsken. Jag och Max har varit ute och promenerat i två timmar...jag ville allt annat än gå in igen. Det var så härligt ute och utan tvekan är våren på ingående. Under promenaden stannade jag till på Ankargrunds gruppbostad för att säga hej. Som av en händelse så fyllde en av de boende 50 år, vilket betydde att jag hade turen att bli bjuden på tårta och kaffe. Efter denna trevliga fikastund så blev det en tur till Max farmor Kikki. Där vankades det pizza.

Anders ringde idag, dom har det bra i stockholm och gissningsvis blir det en och annan gin och tonic för dom skulle jag tro=). I morrn går stapeln för Hammarbys hemmapremiär på söderstadion. Anders och Stefan lär stå där som tända ljus, fast något högljuddare och rejält taggade....typ Bill och Bull..=)

Nu blir det soffhäng i min ensamhet. Max sover sen en timme tillbaka. I morgon hoppas vi på ännu mer finväder! Jag ser då fram emot en till långprommis i vårens vindar:)

Lets dance

Kategori: Allmänt

I går var det dags för tv programmet Lets Dance. Det är riktigt underhållande emellanåt. Per-Ola från "Bonde söker fru" utförde den roligaste dansen. Han var så jävla kass att jag höll på dö av skratt. Hade Anders danat så där i riks tv så hade jag antingen lämnat tv-studion eller legat dubbelvikt av skratt. Jag tror på den senare alternativet.
Per-Ola skapade även rubriker i aftonbladet i morse,där han attakerade juryn verbalt och menade att dom gett honom för låga poäng. Tony Erving kastade ut en etta. Det kanske var lite väl lågt. P-O hade i alla fall kunnat få en 2:a. Vad gäller rolighet så får han 9 poäng av mig. Kanske har jag dålig humor...vem vet! Vad hans fru sa till honom efter programmet skulle vara intressant att veta. Förhoppningsvis stöttade hon honom efter gårdagens rumba katastrof.
P.S Dessutom petar han sig i näsan 01.29 minuter in i klippet...eeeee!!??!
För den som inte såg det, kommer nedan en länk på dansen...eller vad man nu ska kalla det!

skärtorsdag

Kategori: Allmänt

Dagen efter sprutan hade vi en halvkrasslig och gnällig kille med lite feber. Lilla stackarn! Vanligtvis så vill han sova igen ca 2 timmar efter det han stigit upp, men igår skulle han minsann inte sova...trots att han var JÄTTETRÖTT! Efter att ha prövat och prövat så återstod bara en sak. På med kläder och bädda ner honom väl i vagnen. Så fort han landade i vagnen så somnade han omgående. Det blev en promenad på 1 timme och 50 minuter. Efterföljade del av dagen var han lite piggare och på kvällen var han feberfri. Han somnade strax innan 20.00 och då satte jag och Anders oss och spelade en poker tävling på nätet. Vi är ett gäng, som när man har tid, spelar en pokerturnering första onsdagen i varje månad. I går var vi 18 stycken. Det gick alldeles åt pipsvängen för mig....jag fick bara bara skitkort. Anders slutade 3:a och fick ta del av prispotten.
Påskhelgen kommer jag och Max att tillbringa utan Anders. Han ska till stockholm och se Hammarby spela sin första hemma match för året. Ändå till tisdag eftermiddag ska vi roa oss själva. Få se vad vi hittar på. Kanske äta något gott, gå på lite promenader och göra lite sociala besök.
Jag avslutar detta inlägg med ett recept på en god paj samt en önskan om en glad påsk såklart.
KEY LEMON PIE ca 10 bitar
300 g krossade digestivekex
75 g smält smör
1 msk vaniljsocker
4 äggulor
1 burk burk kondenserad mjölk
1 dl pressad limejuice

1. Pajbotten: Krossa digestivekexen i en mortel eller kör dem i mixer. Smält smöret. Blanda de krossade digestivekexen med smält smör och vaniljsocker. Tryck ut jämnt i bottnen på en pajform. Grädda i 8-10 minuter i 200°. Låt bottnen kallna helt innan du häller i fyllningen.

2. Fyllning: Pressa limefrukterna. Skilj äggulorna från vitorna. Det gör du enklast genom att låta äggvitan rinna mellan fingrarna. Kvar i handen blir gulan, hel och fin. Blanda gulorna med den kondenserade mjölken. Tillsätt lime juice. Rör om snabbt och fyll omedelbart formen (den stelnar jättefort).


Vaccination

Kategori: Allmänt

I förrgår fick jag det på pappret, att jag from nu har min tjänst på Ankargrunds grupp bostad. Otroligt skönt att det är klappat och klart. Ute är våren på ingående, tidigare än vanligt. Jag och Max ska strax ta en prommis till Cederkliniken. Det är dags för vägning, mätning och den andra vaccinationen. Sist var han väldigt duktig och skrek nästan inget alls då hon stack honom. Förutom det trevliga vädret så finns det även mindre trevliga saker just nu, om men vi lycktas klara oss än...peppar peppar. Det går grymt mycket magsjuka och flera i vår närhet har haft det. Jag hoppas Max ärvt min förmåga att inte få magsjuka. Jag har ju som sagt aldrig haft det, om men jag trodde jag drabbats av den för dyrygt ett år sedan. Så här i efterhand så var det inte magsjuka det var, utan illamående på grund att jag då var ovetandes gravid. I förrgår blev Max 5 månader. Det går så otroligt fort. Han utvecklas mer och mer för varje dag. Just nu har han kommit på tekniken hoppa upp och ner då han sitter i famnen på oss. Dax att hämta hoppgungan vi ska låna av Lina. Så även gåstolen efter Max vill framåt hela tiden.


Max hos farmor. Lite stor stol ännu kanske:)