I Jessicas Värld

skärtorsdag

Kategori: Allmänt

Dagen efter sprutan hade vi en halvkrasslig och gnällig kille med lite feber. Lilla stackarn! Vanligtvis så vill han sova igen ca 2 timmar efter det han stigit upp, men igår skulle han minsann inte sova...trots att han var JÄTTETRÖTT! Efter att ha prövat och prövat så återstod bara en sak. På med kläder och bädda ner honom väl i vagnen. Så fort han landade i vagnen så somnade han omgående. Det blev en promenad på 1 timme och 50 minuter. Efterföljade del av dagen var han lite piggare och på kvällen var han feberfri. Han somnade strax innan 20.00 och då satte jag och Anders oss och spelade en poker tävling på nätet. Vi är ett gäng, som när man har tid, spelar en pokerturnering första onsdagen i varje månad. I går var vi 18 stycken. Det gick alldeles åt pipsvängen för mig....jag fick bara bara skitkort. Anders slutade 3:a och fick ta del av prispotten.
Påskhelgen kommer jag och Max att tillbringa utan Anders. Han ska till stockholm och se Hammarby spela sin första hemma match för året. Ändå till tisdag eftermiddag ska vi roa oss själva. Få se vad vi hittar på. Kanske äta något gott, gå på lite promenader och göra lite sociala besök.
Jag avslutar detta inlägg med ett recept på en god paj samt en önskan om en glad påsk såklart.
KEY LEMON PIE ca 10 bitar
300 g krossade digestivekex
75 g smält smör
1 msk vaniljsocker
4 äggulor
1 burk burk kondenserad mjölk
1 dl pressad limejuice

1. Pajbotten: Krossa digestivekexen i en mortel eller kör dem i mixer. Smält smöret. Blanda de krossade digestivekexen med smält smör och vaniljsocker. Tryck ut jämnt i bottnen på en pajform. Grädda i 8-10 minuter i 200°. Låt bottnen kallna helt innan du häller i fyllningen.

2. Fyllning: Pressa limefrukterna. Skilj äggulorna från vitorna. Det gör du enklast genom att låta äggvitan rinna mellan fingrarna. Kvar i handen blir gulan, hel och fin. Blanda gulorna med den kondenserade mjölken. Tillsätt lime juice. Rör om snabbt och fyll omedelbart formen (den stelnar jättefort).


Kommentarer


Kommentera inlägget här: